Kanári-szigetek - Tenerife

(Oldalak) > > > Tenerife

Tenerife, a leghíresebb Kanári

Tenerife szigete a Kanári – szigetek turisták által legkedveltebb célállomásai közé tartozik. Közkedveltsége főleg a kellemes klímájából, gyönyörű tengerpartjairól és a kontrasztban álló természetből ered. Tenerife a legnagyobb, de egyben a legzöldebb sziget is az egész szigetcsoportban. Azok is megtalálják a magukét, akik szívesen kötik össze a pihenést a tengerparton a gyalogtúrázással, amely számára Tenerifén ideális feltételek léteznek. Teneriféről sokszor mondják azt is, hogy egy miniföldrész, mivel a vidéke nagyon változatos. A sziget északi része termő, tele banánültetvényekkel és változatos növényvilággal, a belföld inkább hegyvidékesebb és hegyikerékpárokon turisták is célba veszik. Délen találni a legforgalmasabb és a legnagyobb idegenforgalmi központokat. Az egész sziget át van szőve a szolgáltatások végállathatatlan sorával, amelyek nagyon magas szintűek.

Tenerife a legnagyobb a Kanári – szigetek közül

Tenerife területe több, mint 2000 km2. A geológusok a sziget keletkezését egy vulkán kitörésével magyarázzák, amely három szigetet kötött össze eggyé. A sziget legmagasabb pontja, úgy ahogy egész Spanyolországé is, a Pico del Teide, ami 3 718 méter magas. Tenerifét a kellemes egészévi időjárásának köszönhetően sokszor „az örök tavasz szigetének“ hívják. Fővárosa Santa Cruz de Tenerife.

Strandokból a szigeten igazán sok van. Északon inkább kisebbeket találni lávahomokkal. Festői strandokat találunk azonban az építészetileg érdekes fürdőben, Lago Martianez - ban. 

Pico del Teide – Spanyolország legmagasabb hegye a Kanári - szigeteken

A Pico del Teide csúcs vált a sziget szimbólumává, ezért sem szabadna, hogy elkerülje a figyelmét. A vulkán tetejétől 200 méterre felviszi egy függővasút. Ha elindul a Pico del Teide felé, akkor biztos, hogy nem fogja bánni. Látni fogja, hogy mennyire változik a növényzet a tengerszint feletti magasságtól függően és megtekintheti a be nem temetett lávát is. A csúcs körül, amelyet tavaszig hó fed, fekszik a Teide nemzeti park Teide, amely a sziget teljes méretének 36 % - át foglalja el.

Loro Parque és több más érdekesség Tenerifén

A Kanári – szigetek leghíresebb attrakciójává a Loro Parque vált. Egy botanikus – állatkertről van szó, amely Puerto de la Cruz városkában található. Legeltetheti szemét itt sok fajta állaton, mint például tigriseken, csimpánzokon, krokodilokon vagy a színes papagájokon, amiket az egész világból hoztak ide. Szintén itt található a pingvinek legnagyobb kifutója a világon. Megtekintheti a vízalatti állatok és növények hatalmas akváriumait is. Főleg a gyerekek tetszését nyerte el a betanított állatok fellépése. A növényvilág szerelmesei pedig biztos, hogy értékelni fogják a kaktuszkiállítást és összeségében az öszes növényt, amiből ebben a komplexumban tényleg nagyon sok van.

Sok turista látogat el a legöregebb és a legnagyobb sárkányfához Icod de los Vinos - ba. Ez a fa a legendák szerint 1000 éves és gyógyító hatású vér folyik belőle.

Másik közkedvelt célállomás a Playa de las Américas strand - tengerpart. Ez a strand a sziget déli részén fekszik és a sziget legnagyobb idegenforgalmi központjának a része. Lehet itt fürödni, vízi sportokat űzni, éjszakai életet élni és szórakozni. Sok turista innen indul útnak a következő kanári szigetre, La Gomerára. A strandot szaharai és vulkanikus homok összekevérésével hozták létre.

Érdmes meglátogatni La Laguna városát is, amelyik a második legnagyobb a szigeten és központja az UNESCO Világörökségének listáján van beírva.

La Orotava városa pedig a legelragadóbb városok közé tartozik az egész szigetcsoportban.

Értékelés:Last minute utak, Kanári Tenerife  - Last minute utak, letenky

 

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés