Kanári-szigetek - Szállás

(Oldalak) > > > Szállás

A Kanári – szigetek látogatóinak a szállások széles skáláját kínálják. Megtalálják a magukét a nagyon igényes turisták is, és azok az utazók is, akik inkább az árat nézik. Az egyes szigetek különböznek a szállások áraiban. Általánosságban elmondható, hogy Tenerife és Gran Canaria a legdrágábbak, ellenben a turisztikailag nem annyira kedvelt El Hierro és La Gomera szigetek a legolcsóbbak. Az árak attól függően is változnak, hogy melyik évszakban megyünk nyaralni, az ünnepek és karneválok idején pedig többet is elkérhetnek.

Némely helyen a szállások árai a reggelit is magukba foglalják, azonban ez nem szabály.
 
A „Kanárokon“ több típusú létesítményben is lehet szállást találni. Választhat hotelok, paradorok, apartmánok, casami ruraleszok vagy kempingek között.

Hotelok

A hotelokban való elszállásolás az igényesebb ügyfeleknek szól, akik a jobb kényelem és a hotelszolgáltatások tükrében hajlandóak többet fizetni. A tengerpart mellett a turisztikailag attraktív helyeken kiterjedt hotelkomplexumok terülnek el, amelyek a hotelszobákon kívül a vendégeiknek sokszor nappali és esti programok gazdag kínálatát is ajánlják. Azt ajánljuk azonban, hogy informálódjon előre, hogy ezen standardon felüli szolgáltatások benne foglaltatnak – e az árban.

Paradorok

A paradorok állami hotellétesítmények, amelyek Spanyolországra tipikusak. Általában a történelmi épületekben találhatóak. Annak ellenére, hogy elég drága szállástípusról van szó, megéri a pénzt. A szigeteken összesen hat ilyen szállásfajtát találni, tehát minden szigeten egy, kivételt képez Lanzarote. A paradorok mindig szép helyeken állnak, vagy a tengerparton, vagy a nemzeti parkban.

Apartmánok

Az apartmánok a Kanári – szigeteken a legtöbbet kihasznált szállásfajtának számítanak. Árban nagyon különböznek, de ha megelégszik egy egyszerűbb berendezéssel, akkor az árak elfogadhatóak. Az apartmánokba főleg családosok mennek, gyerekekkel, de a széles kínálatban talál két ember részére fenntartott apartmánokat is. Általában konyhával, egy vagy két hálószobával, fürdőszobával és néha még ebédlővel is rendelkeznek. Néha az apartmánok egyedülálló blokkokat alkotnak, máskor a hotelkomplexum részei. Ebben az esetben a vendégek általában ugyanazon szolgáltatásokat vehetik igénybe, mine a hotelvendégek, úgy, mint például a medence vagy a teniszpályák.

Casas rurales

A Casas rurales elrendezett vidéki lakóhely, amelyek azoknak fognak tetszeni, akik előnyben részesítik a nyugodt környezetet. Szintén megkedvelik majd azok, akik értékelik a hely szellemét, mivel ezek a haciendák kitűnnek az itt található légkörükkel, amelyet az átélt nyarak hoztak létre. Ezt a légkört a hotelokban semmiképp sem érezheti. A falucskák, ahol ezek a casas rurales fekszenek, elég eldugott helyeken lehetnek, éppen ezért, mielőtt elszállásolná magát, gondolja végig a közlekedés lehetőségeit a kiválasztott szállásra. Ezen lakóhelyeken nem olcsó a szállás, mivel a szolgáltatások színvonala nagyon magas.

Kempingek

A szigeteken kempingekből keveset lehet találni, ezért előre érdeklődjön a helyzetükről és a kapacitásról, még mielőtt a szigetekre indulna sátorral. Biztos, hogy nem ajánlott a kempingeken kívül sátorozni, mivel a szabad természetben való táborozást szigorúan, pénzbírsággal illetik.

Összeségéban elmondhatjuk, hogy a Kanári – szigeteken való szállás eléggé drága, a legolcsóbb lehetőség általában az utazási irodákon keresztüli nyaralás. Általában három vagy ettől több csilaggal rendelkező hotelokban kínálnak szállást. Az árak a szállás minőségétől, az étkezés formájától és a termínustól függnek. Szezonban, a nyári szünet időszakában az árak körülbelül 150 és 220 000 Ft körül mozognak.

Értékelés: Last minute utak, Kanári szigetek  - Last minute utak, letenky


   

 

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés