Kanári-szigetek - La Palma

(Oldalak) > > > La Palma

La Palma, a zöld nyugodt sziget

La Palma nem tartozik a tömegek által látogatott állomások közé úgy, mint a többi Kanári – sziget. Ez abból az okból kifolyólag van így, mert kevesebb stranddal rendelkezik és a napocska egyszer – kétszer el is bújhat. A másik oldalon létezik egy sor ok, miért hívják La Palmát La Isla Bonita - nak (gyönyörű sziget) vagy La Isla Verde - nek (zöld sziget).

A megfeleő klimatikus feltételek biztosították, hogy egy szépséges természetet van lehetőségünk csodálni, amely tele van a legkülönfélébb növény – és fafajtákkal. La Palma szigetén a turisztika kedvelőinek is tetszeni fog. Nekik egy sor turisztikai út van kijelölve különböző nehézségi szintekkel. Köszönhetően a nagyon meredek terepnek a kerékpárosok kipróbálhatják, hogy milyen a tűrőképességük. Ha a vad természet tisztelője és a gyönyörű természeti képek csodálója, akkor La Palma biztos, hogy elámítja majd Önt is.

La Palma 706 km2 nagyságú és így az ötödik legnagyobb szigete a Kanári szigetcsoportnak. A legmagasabb csúcs a Roque de los Muchasos (2426 m). Egy ilyen kicsi kiterjedésű területre a legnagyobb magasság a világon. A szigeten 85 ezer lakos él, akik közül körülbelül 18 ezren a fővárosban, Santa Cruz de la Palma – ban élnek. A klímát a nedves szelek alakítják, néha esik és az átlagos éves hőmérséklet 20oC.

La Palma érdekességei

A szigeten banán és sok más gyümölcsfajta nő, találni itt borokókaerdőket és természetesen pálmákat is. Ne hagyja, hogy rászedjék, La Palma lefordítva „tenyeret“ jelent. A meredek hegyoldalakon muflonok, élnek, és vadnyulakkal is könnyen összetalálkozhat. A termőföld gazdag táptalajt nyújt a földművelésnek, dohányt is termesztenek itt. Mindenképp kóstolja meg a kitűnő helyi mézet és a híres bort is.

Ha szeretne egy kicsit a zöldben időzni, akkor látogassa meg a Parque Nacionál de la Caldera de Taburiente - t. A Tenequía vulkánon és a Cueva Bonita barlangon kívül láthat buja növényzetet és sok folyó -, patakforrást is. Lehetősége lesz betekintést nyerni a világ legnagyobb vulkán kráterébe. Caldera de la Taburiente 9 km széles és 770 m mély.

Megéri meglátogatni a sziget fővárosát, Santa Cruz de la Palmát. A festői utcácskákat, zugokat, verandákat és balkonokat megkedvelte maga Kolumbusz Kristóf is, aki itt is megállt  felfedező útjai során. A Plaza de Espaňa téren áll a 15. századból származó Iglesia el Salvador templom. Érdekes a tengerészeti – történelmi múzeum, amely egy vitorlásban van elhelyezve.

Az, aki szívesen tekint az égbe és az éjszakai égbolt szerelmese, biztos, hogy értékelni fogja a tényt, hogy a csillagászok szerint La Palma legmagasabb helyén vannak a legjobb feltételek a csillagok tanulmányozására az egész világon. Éppen ezért található a Roque de los Muchachos – on egy obszervatórium.

Értékelés: Last minute utak, Kanári La palma  - Last minute utak, letenky

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés