Kanári-szigetek - La Gomera

(Oldalak) > > > La Gomera

La Gomera, a pici gyöngy

A kicsi sziget, La Gomera biztos, hogy elvarázsolja. Vulkanikus zátonyok, sziklás dudorok és főleg a gazdag, buja vegetáció adják meg ennek a szigetnek a csodás kinézetét. A sziget harmada az UNESCO Világörökségének része. A szigeten egyedi légkör uralkodik, látogatásánál biztos, hogy elönti majd a nyugalom és a jóérzés.

La Gomera a Kanári – szigetek második legkisebb szigete, területe csak mintegy 370 km2- ert vesz el. Régebben azonban kétszer ekkora volt, a csökkenése oka az erózió. A szigeten körülbelül 20 ezer ember él. Ahogy a többi Kanári – szigetek, La Gomera is vulkanikus tevékenység közben keletkezett. A szigetet egy hegyi masszívum, az Alto de Garjonay alkotja.

Érdekességek La Gomerán

A sziget a természet kedvelőinek biztos, hogy elnyeri tetszését. Gyakoriak a babér növényzet, de az afrikai és a kanári pálmák is, amelyekből mézet nyernek.

Semmiképp se hagyja ki a Garajonay nemzeti park meglátogatását. Láthat itt babért, zuzmót, mohát és több, mint 450 fajta növényt. Ott, ahol az átláthatatlan lombozaton keresztül eljut a nap, ott hihetetlen színű növények nőlnek.

La Gomera keleti partján található a sziget fővárosa. San Sebastian volt az utolsó kikötő, ahol Kolumbusz megállt, mielőtt még elhagyta volna az ismert földet. 1492 szeptemberében feltöltötte tartalékait és elindult az úton, mely végén ott várta az új földrész felfedezése.

A tengerpartok itt kavicsosak. A sziget legnagyobb idegenforgalmi központja Valle Gran Rey, amely több falucska komplexuma. Közkedvelt rekreációs központ Playa de Santiago.

 

Értékelés: Last minute utak, Kanári La Gomera - Last minute utak, letenky

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés