Kanári-szigetek - Közlekedés a Kanári - szigeteken

(Oldalak) > > > Közlekedés a Kanári - szigeteken

Közlekedés a szigetre

Repülővel

A Kanári – szigetekre Magyarországról a menettérti repülőjegyek ára 80 – 100 ezer Ft között mozog. Repülőtéri és üzemanyagilletékek nélkül. Olcsóbb variáció a fapados légitársaságok kihasználása és pl. Németországból repülni.

Repülőtér mind a hét szigeten található, Teneriféra, Gran Canariára és Lanzarotéra repülnek majdnem mindegyik nemzetközi és Spanyolországi járatok, a többi főleg a szigetek közti repülőjáratoknak szolgálnak.

A legnagyobb repülőtér Las Palmas a Gran Canarián, amelyik évente körülbelül 10 millió turistát szolgál ki, tehát majdnem ugyanolyan mint a budapesti Ferihegy repülőtér. Mindegyik nemzetközi repülőtérről eljuthat autóbusszal, taxival vagy a repülőtéren kikölcsönzött autóval.

Értékelés: Last minute utak, Kanári szigetek  - Last minute utak, letenky

A Kanári – szigetekre a turisták természetesen rendezett turisztikán belül is eljuthatnak – egy sor utazási iroda rendez erre a helyre repülőgépes utazásokat. Egy egyhetes last minute üdülés ára általában 100 ezer Ft fölött mozog (általában 110 – 120 ezer Ft), azzal, hogy a repülőtéri illetékek sokszor magasabbak, mint 30 ezer Ft.

Komppal

A Kanári – szigetekre hajóval is eljuthat, amely a spanyol Cádizból, egy városból Spanyolország nyugati partjáról indul. A Gran Canariára menő hajó azonban elég drága módja az utazásnak, az út ezen felül pedig körülbelül 30 órát vesz igénybe.
Másik lehetőség az Atlanti – óceán valamely más szigetéről hajózni a Kanári – szigetekre, például Madeiráról.

Közlekedés a szigeten

A nagyobb szigeteken utazhat problémamentesen autóbusszal, csak a messzibb részekbe és a kisebb falukba mennek például csak kétszer egy nap autóbuszok. Az autóbuszok azonban legtöbbször nem indulnak a hegyes vidékekre, ha a sziget természetét szeretné felfedezni, akkor az autóbusszal való utazás nem az igazi. Ezenkívül a jegyek ára a nagyobb távolságokra elég költséges, ezért ajánljuk csak a rövidebb utakra igénybe venni az autóbusz szolgálatát.

A taxik szolgáltatásait igénybe venni semmiképp sem bonyolult, mivel taxiból sok van a szigeten, az árak nem egetrengetőek, azonban ez sem ingyenes. 

A legjobb lehetőség egy sziget vagy több sziget átutazására az autókikölcsönzés. Autókölcsönzőt találni nem okoz semmilyen problémát, jobb, ha többet megnéz és összehasonlítja az árakat, mert még az ugyanolyan típusú autóknál is érezhetően különbözhet az ár. Motorkerékpárt is ki lehet kölcsönözni. Autókölcsönzéshez szüksége lesz vezetői igazolványra, amely minimum még két évig érvényes kell, hogy legyen, másik általános követelmény, hogy a vezető legyen minimum 21 éves.

Az autóutak a szigeteken jó minőségűek, csak vigyázzon arra, hogyha a hegyekbe megy, akkor keskeny utakkal és sok veszélyes kanyarral találhatja magát szemben. Itt az ilyen kanyarok előtt az a szokás, hogy az ember dudál és így figyelmeztet magára. A benzin ára itt kedvező, alacsonyabb, mint a kontinetális Spanyolországban.

Közlekedés a szigetek között

Ha nem akarja az egész üdülését egy szigeten eltölteni, akkor kihasználhatja a szigetek közötti közlekedést. A szigetek közötti repülőjáratok hossza körülbelül fél órát tesz ki, a leghosszabb repülés lanzarotéból La Palmára körülbelül 70 percig tart. Ahogy már szóltunk róla, repülőteret találni mind a hét szigeten, de nem mindegyik szigetről juthat el egy bármelyik másikra. Például  La Gomeráról csak  Gran Canaria és Tenerife elérhető. Következő lehetőség kihasználni a kompösszeköttetéseket.

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés