Kanári-szigetek - Időjárás és éghajlat

(Oldalak) > > > Időjárás és éghajlat

A Kanári – szigeteken gyakran hívják az örök tavasz szigeteinek is. A szubtrópikus klímát a Golf – áramlat és a passzát szelek regulálják. A turisták a szigetet az egész év folyamán látogatják, mivel majdnem mindig biztos a napos és eső nélküli időjárás. Az átlagos nappali hőmérséklet novembertől februárig 21 Celsius fok körül mozog, az év többi részében pedig 25 fok körül. A hidegebb hónapokban a hőmérő higanyszála körülbelül 10 fokos éjszakai hőmérsékletet mutat, nyáron akár a 20 fokot is eléri. A tenger hőmérséklete az évszaktól függően 17 és 24 Celsius fok között mozog. Habár elég szokatlan ilyen kis területnél, az átlagos hőmérséklet az egyes szigeteken különbözik. Ez is egy bizonyítéka a Kanári – szigetek változatosságának, amely a turistáknak csak előnyt jelent. Ugyanis mindenki tud választani.

Értékelés: Last minute utak, Kanári szigetek  - Last minute utak, letenky

Legmelegebbek a Lanzarote és a Fuerteventura szigetek, amelyek együtt a turisztikailag keveset kihasznált Graciosa, Alegranza és Lobos szigetekkel fekszenek a legközelebb az afrikai kontinenshez és ez meg is látszódik az éghajlaton. 

Gran Canarián és Tenerifén is télen kicsit hidegebb van. Persze sok függ attól, hogy a szigetek mely részén mozog éppen, mindkét sziget déli részén, ahol a legtöbb turisztikai üdülőhely található, majdnem mindig meleg van és kevés csapadék hullik, míg a Tenerife és Gran Canaria északi részén hidegebb az éghajlat.
Gomera és La Palma szigetei egészében véve hidegebb éghajlatúak, több csapadék esik és kevesebb napos nappallal rendelkeznek. El Hierro szigetet tartják a leghidegebbnek.

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés