Kanári-szigetek - Fuerteventura

(Oldalak) > > > Fuerteventura

Fuerteventura a turistáknak a Kanári – szigetek leggyönyörűbb természeti strandjait kínálja. A néhány kilométeres strandokat alkotó aranyszínű homokot egy káprázatosan áttetsző, türkizkék színű tenger mossa. A sziget így a vízi sportok, főleg a windsurfing kedvelőinek paradicsoma. A sziget nagyon alkalmas családok és gyerekek részére, mert a tengerbe való jutás a strandokon nagyon egyszerű és kényelmes. Mégha évről – évre egyre több turista is érkezik a szigetre, Fuerteventura a turisták tömegétől védve van.

Fuerteventura – egyedi a Kanári – szigetek között

Fuerteventura szigetének mérete 1661 km2 és a Kanári – szigetektől legkeletebbre fekszik. Marokkó partjától csak 115 kilométerre terül el, ami nagyon meghatározza az itteni klímát. Fuerteventura a legszárazabb, de egyben a legmelegebb sziget is. Körülbelül 70 millió éve keletkezett vulkanikus tevékenység során.

A sziget eléggé gyéren lakott és a helyi lakosok sokszor kecsketenyésztéssel és a híres kecskesajt gyártásával fogalkoznak. A sziget fővárosa Puberto del Rosario, ahonnan az emberek a kirándulásokra igyekeznek, mint például Lanzarote szigetére. 

A tenger és a strandok Fuerteventurán

A legtöbb legjobb minőségű plázs Jandía félszigetén található. A legnagyobb üdülőhely itt Morro Jable, egy modern város, amelyet egy kicsi halászkikötő helyén építettek fel. Találni itt szép strandokat, de sok üzletet, éttermet és bárt is. A windszörfösök paradicsoma a  Sotavento strand, amely a Jandía – félsziget keleti részében fekszik és a szél itt tényleg állandóan fúj. 5 kilométer hosszú és apály esetén 1 kilométer széles. A windsurfinget bármikor kipróbálhatja a kölcsönzőknek köszönhetően.

Fuerteventura belföldje

A sziget északi részének is van mit nyújtania. Itt terül el az El Jable védett természeti terület. A körülbelül 20 km2 nagyságú területen terjeszkednek el a homokdűnék, amelyek között, ha sétálni fog, akkor úgy érzi majd, mintha egy igazi sivatagban lenne. A dűnéken kívül talál itt káprázatos strandokat is, amelyek közül néhány nudisztikus tengerpart. Védett terület szintén a Los Lobos kicsiny sziget, amely az északi tengerparthoz nagyon közel fekszik. Nem messze Corralejotól, egy kikötővárostól fekszik a Baku water park vízipark.

A sziget belseje hegyvidékes és kihalt, itt található azonban a sziget talán legszebb városa. Betancuria, annak ellenére hogy a sziget fővárosa volt eredetileg, inkább egy festői kis falucskára emlékeztet. 1404 – ben alapították és főleg az építészetileg érdekes katedrálisnak köszönhetően volt mint történelmi kulturális központ ismert.

Szép kilátás nyílik a szélmalmokra, amelyekből 38 darab maradt meg a szigeten. Köszönhetően a klimatikus feltételeknek a búza őrlése nagyon fejlett ágazat volt a szigeten.

Értékelés: Last minute utak, Kanári Fuerteventura  - Last minute utak, letenky

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés