Kanári-szigetek - El Hierro

(Oldalak) > > > El Hierro

El Hierro

Az El Hierro szigetet a régi időkben a világ végének tartották. A Kanári – szigetek legkisebb lakott szigete. A nagyobb méretű testvéreitől ellentétben El Hierro nem vált turisztikai látványossággá. Ez a tény azonban egyértelműen a sziget természetének kedvez. Ez az El Hierrón nagyon változatos. Talál itt természetes medencéket, ahol felfrissítheti magát, láthat banánültetvényeket, szőlőskerteket, píniaerdőket. El Hierro sem tagadhatja le vulkanikus eredetét. Így a szigeten is találkozhat lávapatakokkal vagy hatalmas sziklákkal és zátonyokkal, amelyek a vulkán kráterének maradványai.

Az egész sziget az UNESCO védelme alá esik és ha a gyönyörű és vad természet szerelmese, akkor biztos, hogy Ön számára a sziget látogatása egy felejthetetlen élmény lesz.

A sziget 278 km2 méretű és 8 ezer ember él itt. A „La Isla Chiquila“, tehát a „kicsi sziget“, ahogy El Hierrót nevezik, a Kanári – szigetektől legnyugatabbra fekszik.

A sziget nagyon közkedvelt a gyalogtúrázók körében, akik számára El Hierro egy nagyon változatos vidék képét nyújtja az egész területén. El Hierro szigetére a búvárok is szívesen járnak, hisz itt található Európa egyik legszebb búvárkörnyezete.

Ha Önt jobban érdekli a történelem, mintsem a víz alatti világ, akkor ne hagyja ki az El Tagoro régészeti leleteket. Mégha a tengerben való fürdés kellemes is, homokos strandok a szigeten nincsenek. A tökéletes pihenés érdekében meglátogathatja Sabinosa, egy közkedvelt fürdő területét. Semmiképp se hagyja ki a Mirador de la Peňa – ra a kirándulást, amely minden más kirándulást felülmúl és egy gyönyörű kilátás nyílik róla. Megéri megnézni a fővárost, Valverdét is.  

 

Legutóbbi érdekességek...

18.02.2011 Paco Palomino
29.12.2010 A kanári-szigeteki dialektus
22.12.2009 Manolo Blahnik

Utoljára a fórumban...

25.03.2012 Munka es magyarok a Kanari-szigeteken
28.12.2011 Magic Life Club
26.11.2011 Látnivalók Tenerife-ben
05.08.2011 Szél és víz

Utolsó fényképek...

Tenerife
Lanzarote
Gran Canaria
A tengerszint felett
Körültekintés